Avicii: True stories

Avicii: True Stories, een documentaire van Levan Tsikurishvili, volgt het leven van de ster-DJ Avicii, vanaf het allereerste begin tot zijn bestorming van de wereldwijde hitlijsten. Ook speelt de worsteling met zijn fysieke en mentale gezondheid – een onderwerp waar niet vaak over gesproken wordt in muziek industrie – een rol in de documentaire. Piece of Magic Entertainment brengt Avicii: True Stories slechts eenmalig, als speciale event cinema-productie, op 26 oktober wereldwijd uit in de bioscoop.

Avicii: True Stories geeft een beeld van de succesvolle carrière en het controversiële pensioen van de Grammy genomineerde producer, tekstschrijver en artiest Avicii (ook bekend als Tim Bergling), één van werelds grootste artiesten uit de live muziekindustrie. Voor de eerste keer vertelt Tim zelf de over zijn succes en waarom hij zo onverwacht gestopt is met toeren. Tijdens deze vertoning is ook exclusief het allerlaatste optreden van Avicii in Ushuaia, Ibiza, dat gefilmd is op 28 augustus 2016 te zien.

Regisseur Levan Tsikurishvili volgde elke stap van Avicii en zat de superster met zijn camera dicht op de huid. Van zijn megashows voor een 80.000-koppig uitzinnig publiek in zijn thuisstad Stockholm tot zeer persoonlijke interviews waarin Avicii vertelt over de uitdagingen in zijn carrière en de ziektes waaronder hij gebukt ging.

Ook bekende artiesten als Tiësto, David Guetta en Nile Rodgers komen in True Stories aan het woord over de druk die beroemdheid met zich meebrengt. Daardoor is True Stories niet alleen een film over Avicii maar kan beschouwd worden als een algemeen inkijkje in de muziekscene.

Voor meer informatie en verkoopinformatie ga je naar: www.aviciitruestories.film

Over Avicii
Het succesverhaal van Avicii begon toen hij een productiewedstrijd bij Pete Tong in 2008 won. In 2011 maakt hij naam met de vooruitstrevende house classic “LE7ELS”. In het jaar daarna was hij de eerste EDM DJ met een wereldwijde arena-tournee. Hij overtrof alle verwachtingen met zijn uitvoering van “Wake Me Up” op het Ultra Music Festival Miami in 2013 liet horen. Het jaar 2015 zou het hoogtepunt moeten worden voor de producer, maar achter het schermen werd het hem langzaamaan te veel. Na meer dan 800 shows gedaan kregen stress, angst en ziekte vat op hem. Na een pauze van 8 maanden speelde Aviciii in maart 2016 nog één keer op het Ultra Music Festival Miami. Tien dagen later kondigde hij zijn pensioen aan. In de nacht van 28 augustus 2016 speelde Tim Bergling oftewel Avicii, zijn laatste show….

Over Levan Tsikurischvili
Levan Tsikurishvili’sis een documentaire maker uit Stockholm die daarnaast ook music video’s, en concert films heeft gemaakt. Avicii: True Stories is Tsikurishvili’s 4e documentaire. Hij heeft Tim Berling de afgelopen 3 jaar dagelijks gevolgd.

Over Piece of Magic Entertainment
Piece of Magic Entertainment (POM) werd in maart 2017 opgericht door André Rieu, Pierre Rieu en Caspar Nadaud en is een productie- en distributiebedrijf voor artiesten en licentiegevers. Het bedrijf heeft een eigen productiestudio met post-productie faciliteiten. Met Event Cinema, richt POM zich op het produceren en distribueren van culturele manifestaties in bioscopen.
POM brengt grootse (semi)live-evenementen naar ruim 4.000 bioscopen in meer dan 80 landen, variërend van multiplexen tot onafhankelijke bioscopen en niet-traditionele bioscooplocaties. Zo biedt POM organisaties en artiesten een uitgelezen kans hun werk aan een nieuw (bioscoop)publiek te presenteren. Voor meer informatie: www.pieceofmagic.com